Om oss på Evallens Kennel

Vi bor på Mårtensby Gård utanför Uppsala där vi har våra företag samt bedriver fåravel

De som känner mig, vet att mitt stora intresse med hundarna är vallning, samtliga våra hundar tränas kontinuerligt med fåren. Min övertygelse är att det är den duktiga vallhunden som ger den bra brukshunden inte tvärtom.

Vi bestämde oss för några år sedan att försöka rädda kvar tan-färgen hos den Australiska Kelpien. När jag äntligen hittade de rätta hundarna så har det gått bra. Jag har väntat i över trettio år på att ta fram färgen.

Det är med stor glädje jag ser att även andra uppfödare fortsätter med mina linjer och att i de flesta valpkullar som föds och finns på AfAV.s valphänvisning har av mig uppfödda hundar i sin stamtavla.

Den 24 november 2005 har vi tilldelats Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarepris

(hundarna som finns med denna gång är födda mellan 1976 och 1991 så jag borde nog sökt det för ganska länge sedan, men bättre sent än aldrig........) Tack alla ni som har av mig uppfödda hundar, för erat arbete och den stolthet jag har för er och era hundar och lycka till i framtiden.


Vägbeskrivning

Från Stockholm åk E4 mot Uppsala, tag av mot Arlanda, tag första höger Norrtälje/ Almunge,följ skyltar till Almunge. I Almunge slutar vägen med ett T-kors åk höger mot Edsbro i ca 2 km tag höger mot Rånäs/ Almunge Golfklubb, åk 9 kilometer så kommmer ni till en fyrvägskorsning mitt i skogen tag där höger mot Gottröra, åk 1,5 kilometer, tag höger Mårtensby (liten gul skylt på vänster sida), (kommer ni till en liten by som heter Rörsby har ni missat Mårtensbyskylten med 300 meter men är fortvarande på våra marker). Åk tills vägen slutar ca 800 meter så kommer ni upp på gården .

Från Uppsala tag av mot Almunge i sista rondellen innan motorvägen till Stockholm, Åk till Almunge sedan lika ovan.

Obs! Åk efter min vägbeskrivning och ej GPS den sista biten. GPS:en visar en tokig väg genom skogen som man behöver Jeep för att sig fram på.

ewa@kelpie.it Tel: +46708881687 Evallens Kennel MårtensbyGård 740 10 Almunge sverige